Weekend z kuchnią i winem w Winnicy Libiąż

Winnica Libiąż zaprasza na dwudniowe popołudnia z ofertą gastronomiczną i winami z własnej produkcji. W programie są autorskie dania główne, przystawki, zupy, desery oraz propozycje dla dzieci. Wydarzenie organizowane jest w formie otwartego serwisu obiadowego w określonych godzinach w oba dni.
Podstawowe informacje
- Data i godzina: 23 sierpnia 2025, godz. 13:00 – 20:00 oraz 24 sierpnia 2025, godz. 13:00 – 20:00
- Miejsce: Winnica Libiąż
- Kontakt: 605 666 040, 607 333 282
Organizator
Organizatorem jest Winnica Libiąż; wydarzenie odbywa się w przestrzeni winnicy z możliwością skosztowania serwowanych potraw i win.
Co będzie w ofercie
Na miejscu serwowane będzie rozbudowane menu obejmujące:
- Przystawki: m.in. wędzony łosoś oraz propozycje sezonowe
- Zupy: w tym krem z pomidorów przygotowany z lokalnych składników
- Dania główne: różnorodne pozycje mięsne i inspirowane tradycją oraz nowoczesną kuchnią; w sobotę (23.08.2025) w menu przewidziana jest jagnięcina, natomiast w niedzielę (24.08.2025) podawany będzie dzik
- Desery: m.in. beza z mascarpone oraz inne słodkości od szefa cukierni
- Menu dla dzieci: proste, sprawdzone dania, np. pizza
Dla kogo
Wydarzenie jest skierowane do osób szukających rodzinnego wypoczynku przy posiłku i kieliszku wina; nadaje się na spotkanie z rodziną i przyjaciół. Rezerwacja miejsc nie została w opisie wyraźnie wymieniona, więc przy większej grupie warto wcześniej skontaktować się telefonicznie pod podanymi numerami.
Autor: info_wydarzenia