Home Forum
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Otwarcie CENTRUM chińskiego w Jaworzn.-kto jedzie?
(8 wejść) ADAMUS, asusrp6, drHouse, Egzek-JKD, pkw, Przemekc1, shakall, (1) Gość
W dółStrona: 12
TEMAT: Otwarcie CENTRUM chińskiego w Jaworzn.-kto jedzie?
Otwarcie CENTRUM chińskiego w Jaworzn.-kto jedzie? 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 6

Uroczyste otwarcie Centrum Handlu Chińskiego w Jeleniu 28.07.2010 o godz. 12:00, niespodzianką ma być wielki azjatycki tygrys.

materiał video: www.jaw.pl/video/show/7098
Jak myślicie warto się wybrać? Jedzie ktoś
pkw
graphgraph
Użytkownik jest na Forum Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Ziemia chrzanowska to nasza "mała ojczyzna" gdzie tradycja i poszanowanie kultury spotykają się z nowoczesnością i myśleniem o przyszłości regionu - czy tak jest? Odpowiedzcie sobie sami.....

O:Otwarcie CENTRUM chińskiego w Jaworzn.-kto jedzie? 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 8
Biorąc pod uwagę, że słowo "chiński" stało się synonimem słowa "tandetny", chyba się nie wybiorę.
ann_alice
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

O:Otwarcie CENTRUM chińskiego w Jaworzn.-kto jedzie? 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 5
ann_alice napisał:
Biorąc pod uwagę, że słowo "chiński" stało się synonimem słowa "tandetny", chyba się nie wybiorę.
Tyle że niewiele już towarów jest produkowanych w krajach innych niż Chiny
drHouse
graphgraph

O:Otwarcie CENTRUM chińskiego w Jaworzn.-kto jedzie? 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 8
Indie są tańsze tam też masę się produkuje... i inne kraje skośnookie... chiny są duże i dlatego o nich wszyscy wiedzą. Wybrał bym się jednak mi godzina nie odpowiada... tak po 14 to jeszcze ale o 12 nie ma szans.
Egzek-JKD
graphgraph

O:Otwarcie CENTRUM chińskiego w Jaworzn.-kto jedzie? 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 23
myślałem że to Hurtownia będzie i w detal się bawić nie będą bo troszkę są na uboczu, ale jeśli faktycznie detal też to któregoś dnia się tam wybiorę i zobaczę co tam mają
ADAMUS
graphgraph
uratować od zagłady linię kolejową Trzebinia-Wadowice www.linia103.glt.pl/

ja też chętnie w najbliższym czasie sprawdzę co tam mają, bo skoro w paczkach ze stanów dostaje się ciuchy z napisem "made in poland", a w Polsce prawie wszystko jest made in china, no to trzeba kupić coś z prosto z chinskiej ręki:)
PaUla
graphgraph

O:Otwarcie CENTRUM chińskiego w Jaworzn.-kto jedzie? 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 12
Już dziś swe drzwi otwiera Centrum Handlu Chińskiego zlokalizowane na południu Jaworzna w Jeleniu.

Przeprowadziliśmy dziennikarskie śledztwo, jak z azjatyckim hurtem poradziły sobie inne miasta Polski, które przyjęły zagranicznych inwestorów.

Zakupów w podwarszawskim centrum azjatyckim można dokonywać, jeśli zamierza się nabyć więcej niż 10 sztuk towaru. Ceny są różne, zależne od jakości i atrakcyjności towaru. Przykładowo chińskie swetry można kupić już od 7 - 30 zł (cena netto). Stali bywalcy azjatyckich hal w Wólce Kosowskiej przestrzegają też przed ogromnym tłumem i korkami w ruchu drogowym w obrębie centrum.
Zdaniem Agnieszki Adamus z urzedu gminy Lesznowola, inwestycja ostatecznie nie wpłynęła negatywnie na wieś, gminę i lokalny handel. Adamus wskazuje jednak na barierę językową, która nie zmniejsza się od lat. Choć mazowiecka gmina na nowych inwestycjach zdobyła głównie dodatkowe i liczne miejsca pracy, pozyskała też życzliwych wspomożycieli i sponsorów lokalnych przedsięwzięć. Chińczycy w podwarszawskiej gminie chętnie prezentują też podczas występów rdzenną, azjatycką kulturę.
Według Agnieszki Adamus, wśród minusów pojawiały się głównie problemy meldunkowe i sprawy odpadów i śmieci, na co narzekają okoliczni mieszkańcy.

źródło: www.twj.pl/index.php?option=com_content&...;catid=1:latest-news

ta hala to dopiero początek, narazie jest jedna a ma ich być pięć
o całym przedsięwzięciu www.gazetylokalne.pl/index.php?area=1&am...news&newsid=1181
ice man
graphgraph

O:Otwarcie CENTRUM chińskiego w Jaworzn.-kto jedzie? 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 7
PaUla napisał:
ja też chętnie w najbliższym czasie sprawdzę co tam mają, bo skoro w paczkach ze stanów dostaje się ciuchy z napisem "made in poland", a w Polsce prawie wszystko jest made in china, no to trzeba kupić coś z prosto z chinskiej ręki:)

Rozkręcaliśmy ostatnio nowe Audi by sprawdzić pewną rzecz i co ... Połowa części niemieckiego Audi pochodzi z Rumunii ... A co do Chińczyków mało co a nasz kraj oprócz wagonów ( tak zamiast produkować w Polsce kupujemy od chinoli 13tysięcy ) to jeszcze mogli kopić lokomotywy bo były o połowę tańsze od europejskich Traxx-ów i Eurosprinterów ... Na szczęście padło na Traxx-y.
Fablok
13 Eskadra Lotnictwa Transportowego - EPKK
graphgraph

O:Otwarcie CENTRUM chińskiego w Jaworzn.-kto jedzie? 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 4
Niektóre lampy w Valeo są produkowane z informacją: made in germany
zatopionq
graphgraph

O: Silesia CHINESE Center 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 6
Początek chińskiego imperium na południu Polski czyli Silesia Chinese Center pisze gazeta.pl
katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,8189...poludniu_Polski.html
cóż powiedzieć, wiele osób pisze że jeśli za sweter ma dać 7zł a za buty 10zł, spodnie 5zł to tam pojedzie i kupi, z tym że oni chyba w hurcie sprzedają więc minimum to będzie po 10szt./par itd. już pchają się tam busy z Krakowa więc wzięcie penie będą mieć duże.... tylko czy za taką cenę można wogóle użyć słowa jakośc??
pkw
graphgraph
Ziemia chrzanowska to nasza "mała ojczyzna" gdzie tradycja i poszanowanie kultury spotykają się z nowoczesnością i myśleniem o przyszłości regionu - czy tak jest? Odpowiedzcie sobie sami.....

dziś jechałam po auto do pracy męża i widziałam jeszcze te balony - jak na razie ładnie się to wszystko prezentuje. Po południu oblukam jak jest w środku i co z tym hurtem. Cała powierzchnia od Peri do autostrady po obu stronach ma iść pod usługi, hurtownie, magazyny, centra handlowe itp. Tylko dlaczego Jaworzno potrafi postawić , choć zjazdów z A4 jeszcze nie ma dobrych, a Chrzanów ma zjazdy, a o rozwój gospodarki nie dba?

ps. Jak ktoś ma z półtora miliona do wydania, to chętnie przyjmę - mam pomysł na działalność - nawet miejscówkę oblukaną, tylko gotówki mi brak:)
PaUla
graphgraph

O:Otwarcie CENTRUM chińskiego w Jaworzn.-kto jedzie? 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 5
Oooo to czekam na jakieś newsy co tam mają. Sam w najbliższym czasie nie bardzo mam czas się tam wybrać a mam nadzieje, ze będzie można tam dostać akcesoria do woka i same woki. (wywaliłem grilla i zastąpiłem go wokiem ogrodowym ) Warszawiacy z tego co wiem mają takie centrum chińskie i kupują tam za psie pieniądze tego typu rzeczy.
drHouse
graphgraph

O:Otwarcie CENTRUM chińskiego w Jaworzn.-kto jedzie? 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 12
czekam na jakąś opinię czy warto tam jechać, bo jakoś w ciemno mi się nie chce więc jak ktoś był to będę zobowiązany bardzo jak opisze co i jak
ice man
graphgraph

O: Otwarcie CENTRUM chińskiego w Jaworzn.-kto jedzie? 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 8
krótka notka o tym jak jest w chińskim...

Byliśmy tam o 16.20 w czwartek i było już zamknięte - niemili ochroniarze nie wpuszczali. Nie ma info od której do której czynne, nic... Widać tylko z zewnątrz napchane śmieciami kosze i kilka dobrych aut na parkingu.

Spróbuję ponownie w przyszłym tygodniu rano, o 8-j...
PaUla
graphgraph

O: Otwarcie CENTRUM chińskiego w Jaworzn.-kto jedzie? 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 4
Byłam dzisiaj przejazdem jadać do Pszczyny. W niedziele niby do 16 czynne a jak w pozostałe dni to nie wiem. Póki co zakupy tylko w hurcie - ale nie wiem ile trzeba sztuk by uważano to za hurt. Czy będzie detal to nie wiem, zapomniałam zapytać. Póki co wiele jeszcze pomieszczeń nie zajętych lub większość towaru nie wystawiona. Póki co nie opłaca się jechać - może za tydzień gdzieś.

Jakby ktoś miał jakieś info co do detalu albo ile sztuk trzeba kupować to będę wdzięczna
zatopionq
graphgraph

Do góryStrona: 12
Moderatorzy: Krolewicz

Powiat Chrzanowski: Chrzanów, Trzebinia, Libiąż, Alwernia, Babice, Bolęcin, Czyżówka, Dulowa, Karniowice, Lgota, Młoszowa, Myślachowice, Piła Kościelecka, Płoki, Psary, Balin, Luszowice, Płaza, Pogorzyce, Źrebce, Brodła, Grojec, Kwaczała, Mirów, Nieporaz, Okleśna, Podłęże, Poręba Żegoty, Regulice, Źródła, Babice, Jankowice, Mętków, Olszyny, Rozkochów, Wygiełzów, Zagórze, Gromiec, Żarki
Wydawca serwisu nie ponosi odpowiedzialności za treści przekazywane i publikowane przez Użytkowników. Treści zamieszczane przez Użytkowników nie są poglądami i opiniami twórców Serwisu. Użytkownik zamieszczający treści niezgodne z prawem może ponieść za nie odpowiedzialność karną oraz cywilną.
Wydawca serwisu - informacje i kontakt
.