|
forum przelom 5 mies., 1 Tydzień temu
|
Oklaski: 1
|
|
witam
jak oceniacie forum przelomu ?? duzo osob z niego korzysta (w tym ja do tej pory) lecz od tej chwili zdecydowalam ze juz nigdy tam nie wejde. bardzo denerwuje mnie to co tam sie wyrabia, jak za czasow komuny. coraz gorsze i rygorystyczne zasady. nie mozna przeczytac postow jezeli nie jest sie zalogowanym a posty w ktorych pisze sie nieprzyjemne opinie o przelomie po protu nie sa dodawane. nie znam sie za bardzo na zasadach forum ale uwazam ze weryfikowanie przez jakas osobe czy post nadaje sie do umieszczenia na forum jest niedopuszczalne !! niestety to juz nie komuna- niestety dla wszystkich zwiazanych z przelomem.... moze ma ktos inne zdanie ?? moze jestem w bledzie ?? prosze o opinie ....
|
|
|
|
|
|
|
O:forum przelom 5 mies., 1 Tydzień temu
|
Oklaski: 3
|
Ciekawe, że krytyka przenosi się tutaj
Ja jako jeden z dwóch współtwórców tego serwisu (dla niewiedzących drugi to ten  ) się nie mogę za bardzo wypowiadać. Fajnie tylko, że u nas są nowe rejestracje i coś się zaczyna dziać 
|
|
|
|
|
|
|
|
Oklaski: -27
|
|
lady gaga napisał:
witam
jak oceniacie forum przelomu ?? duzo osob z niego korzysta (w tym ja do tej pory) lecz od tej chwili zdecydowalam ze juz nigdy tam nie wejde. bardzo denerwuje mnie to co tam sie wyrabia, jak za czasow komuny. coraz gorsze i rygorystyczne zasady. nie mozna przeczytac postow jezeli nie jest sie zalogowanym a posty w ktorych pisze sie nieprzyjemne opinie o przelomie po protu nie sa dodawane. nie znam sie za bardzo na zasadach forum ale uwazam ze weryfikowanie przez jakas osobe czy post nadaje sie do umieszczenia na forum jest niedopuszczalne !! niestety to juz nie komuna- niestety dla wszystkich zwiazanych z przelomem.... moze ma ktos inne zdanie ?? moze jestem w bledzie ?? prosze o opinie ....
A czy można napisać coś nowego bądź odkrywczego? Forum ma potencjał spowodowany czytelnikami gazety i portalu, ale jest on sukcesywnie marnotrawiony przez niewłaściwe zarządzanie i ostatnio kompletne nie liczenie się ze zdaniem użytkowników, którzy są ważnym ogniwem tego forum, choćby dostarczając redakcji tematy do zbadania, o których czasem w życiu by nie wiedzieli.
Niektóre kwestie - np. ukrycie niektórych for przed użytkownikami niezalogowanymi, zwłaszcza - niezarejestrowanymi, nie ma żadnego pokrycia w logice. Gdy osoba niezarejestrowana nie widzi zawartości, raczej małe szanse, by się skusiła rejestracją w ciemno. To chyba oczywiste, że zarejestruje się prędzej, gdy zobaczy interesujący ją temat. Innych ,,udogodnień'' lepiej nie przytaczać, bo są nie lepsze.
Przeglądając Internet można natrafić na wiele takich przypadków; wiele dzienników wciąż boi się swoich użytkowników, ich opinii i albo nie daje im żadnego prawa choćby cokolwiek skomentować, albo postępuje podobnie do Przełomu, dając, ale jednocześnie grożąc palcem na krzywe spojrzenia i oferując milion obostrzeń. Przełom powinien raczej uważać, bo nie posiada zbyt wielu użytkowników, więc nie jest takim nawet lokalnym monopolistą, który sobie na takie kroki może pozwolić. Straci Internautów, gazety w końcu odejdą do lamusa i zostaną na lodzie.
W tym kontekście nie dziwi popularność portali, takich jak YouTube, wykop, facebook - gdzie tylko użytkownicy zajmują się tworzeniem treści. Portale zarabiają ciężkie pieniądze na tym, Internauci coś współtworzą, prosta sprawa. Obawa o jakieś procesy czy inne tego typu niespodzianki takiego profilu działalności jest zawsze, ale jak widać radzą sobie z nimi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Oklaski: 4
|
|
Zacznie się źle robić przełomowi, kiedy tylko będzie tracił użytkowników i czytelników. Wraz z nimi odejdą reklamodawcy i nastąpi śmierć naturalna po tylu latach. Chyba że władze miast zaprzyjaźnionych zechcą utrzymywać gazetę, bo o nich pisze pozytywnie i pomimo rożnych nieprawidłowości jakie dzieją się w naszym kraju; chrzanów i okolice są "zieloną wyspą" na mapie przestępczości, łapówkarstwa i wielu innych przestępstw władzy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Z tego co widzę, to przełom wykonał jeszcze dziwniejszy krok niż do tej pory, a myślałem, że mnie już nic nie zaskoczy...
|
|
|
|
|
|
|
|
Oklaski: 1
|
ciesze sie ze nie tylko ja jestem zdegustowana przelomem, wszystko co piszecie to prawda, poza tym czasami przelom jest kiepsko poinformowany, wole czytac teraz to forum bo jest wiele wiecej informacji i o wiele szybciej  szkoda ze nie ma tylu osob chetnych do rozmow na forum 
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
@lady gaga
Szkoda tylko, że tak mało osób dodaje tu swoje artykuły lub wpisy na blogu dotyczące lokalnych wydarzeń  Mam pewien pomysł dzięki któremu to się mam nadzieję zmieni.
A osoby z czasem mam nadzieję będą się pojawiać. Powoli pniemy się w górę na różne chodliwe pozycje u wujka Google i wejścia rosną 
|
|
|
|
|
|
|
|
Oklaski: 8
|
|
Przełm strzelił sobie takiego samobója, iż sądzę, że ten portal ma całkiem spore szanse na rozruszanie się. Po odpowiednium tuningu, byłby niezłą konkurencją dla Przełomu, który zdaje się przecenił swoje możliwości w terroryzowaniu forumowiczów.
|
|
|
|
|
|
|
|
Oklaski: 4
|
|
No tu się zgodzę ..nie wiem czy nie lepszy byłby odnośnik do zewnętrznego forum ....
|
|
|
|
|
|
|
|
Oklaski: 6
|
Ostatni bastion wolności słowa 
Ciesze się że powstała niezależna alternatywa dla upolitycznionego forum.przelom. Polityka administratorów jest poniżej krytyki.
Skuteczne odstraszenie aktywnych użytkowników odbije się im gigantyczną czkawką i bólem głowy...
|
|
|
|
In solidarity with the students of Iran ... Green Revolution in Iran !!!
|
|
|
|
|
|
Myślę, że lepszej promocji tego portalu nie mogło być, jak ucieczka ludzi z forum Przełomu. Sami sobie strzelili samobója i jeżeli Administratorzy tego forum będą skłonni (a pewnie będą) wprowadzać zmiany podpowiadane przez użytkowników, to mogą liczyć na wiernych forumowiczów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witam mam nadzieje, ze jakos to bedzie. Ciekawa alternatywa. Pzdr =)
Zaraz zaloze "Prosze absolutnie nie czytac" =D
|
|
|
|
”Jeśli problem da się rozwiązać, to nie ma się, czym martwić, jeśli zaś rozwiązać
się nie da to zamartwianie nic nie pomoże”
|
|
|
|
|
|
Krolewicz napisał:
Witam mam nadzieje, ze jakos to bedzie. Ciekawa alternatywa. Pzdr =)
Zaraz zaloze "Prosze absolutnie nie czytac" =D
O, Ty to powinieneś już dawno stamtąd pójść, kasowali Ci wątki bez specjalnego powodu, a jednak Ty twardo plucie w twarz znosiłeś. Wzorzec asertywności normalnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie przywiazywalem do tego zbytniej wagi i robilem swoje =) Jednak jak tam napisalem dosc rzucania perel przed swinie. Moze bym tu wczesniej zagoscil, ale jakos nie moglem trafic.
|
|
|
|
”Jeśli problem da się rozwiązać, to nie ma się, czym martwić, jeśli zaś rozwiązać
się nie da to zamartwianie nic nie pomoże”
|
|
|
|
|
|
Teraz tylko uporać się z aklimatyzacją i będzie wszystko w jak najlepszym porządku. Chociaż nie ukrywam czuje, się jak na wygnaniu...
|
|
|
|
In solidarity with the students of Iran ... Green Revolution in Iran !!!
|
|
|