Home Forum
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie
(8 wejść) ADAMUS, asusrp6, drHouse, Egzek-JKD, pkw, Przemekc1, shakall, (1) Gość
W dółStrona: 123
TEMAT: Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie
Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie 4 mies., 3 tygodni(e) temu Oklaski: 23
Temat który każdy z was przerabia niemal codziennie,
nieraz Chrzanów nazywało się przyszłym zagłębiem marketowym, a w Trzebini narzekano na zbyt małą ilość sklepów/marketów, w Libiążu po otwarciu "muszkieterów", biedronki, lidla nastała mała cisza, czyżby rynek się nasycił? (o Alwerni i Babicach nie mam zdania, praktycznie tam nie bywam ale głos miło widziany w tej sprawie )
Przechadzając się ostatnio po chrzanowskim centrum handlowym Max kuł w oczy brak klientów, co prawda był to zwykły dzień tygodnia, zaś w tesco pełno ludzi i kolejki przy kasach. Czy poszukując jakiś towarów w naszym mieście natrafiliście na nie bez problemów?
Może jednak temat budowy między Chrzanowem a Trzebinią hipermarketu jest nadal aktualny, a może przydałby się jakiś typowo budowlany market?
Czy budowa marketów na osiedlach to dobry pomysł?
Co z miejskimi targowiskami/bazarami czy przy odpowiednim ich "oprawieniu" i zadbaniu mogą nadal cieszyć się powodzeniem, czy stawiać tylko na galerie handlowe?
ADAMUS
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Ostatnio zmieniany: 2010/04/16 11:23 Przez ADAMUS.
uratować od zagłady linię kolejową Trzebinia-Wadowice www.linia103.glt.pl/

O:Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie 4 mies., 3 tygodni(e) temu Oklaski: 5
Mi brakuje marketu budowlanego na naszym terenie. No ale ja lubię majsterkować, a nie każdy musi to lubieć, więc rozumiem też opinie tych którzy zaraz odpowiedzą, że po co nam kolejny hipermarket.
drHouse
graphgraph
Użytkownik jest na Forum Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

O:Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie 4 mies., 3 tygodni(e) temu Oklaski: 12
dość w Chrzanowie jest biedronek wg. mnie za dużo
lepszy był Plus Dyskont ale oni zwinęli interes
może jaki Aldi? albo Kaufland
fajna też jest Alma, choć my mamy Piotra i Pawła
myślę że przydałby się hipermarket ale gdzieś na obrzeżach
ice man
graphgraph

O:Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie 4 mies., 3 tygodni(e) temu Oklaski: 4
"Plus" był najlepszy..no ale cóż ..co do super i hiper marketów .. to niech sobie dadzą spokój ... za dużo tego u nas jest ...ja zaopatruje się głównie w Lidlu i dobrze jest ...
shakall
graphgraph

O:Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie 4 mies., 3 tygodni(e) temu Oklaski: 8
a pamiętacie pierwszy market w Chrzanowie? to był chyba TiP na Trzebińskiej?
PaUla
graphgraph

O:Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie 4 mies., 3 tygodni(e) temu Oklaski: 4
Pamiętam i to dobrze, żona zaczęła tam pracę :)Potem TiP przejęła Biedronka.
asusrp6
graphgraph

O:Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie 4 mies., 3 tygodni(e) temu Oklaski: 12
PaUla napisał:
a pamiętacie pierwszy market w Chrzanowie? to był chyba TiP na Trzebińskiej?
Wszyscy TiP (Tanio i Przyjemnie?) na pewno pamiętają, to był pierwszy w Chrzanowie taki duży supermarket (a przed nim w tym budynku było Apogeum? pralki lodówki tv itd.) pamiętam że produkty TiP można było długo jeszcze kupować w mysłowickim Real-u nie wiem czy dziś też tak jest dawno tam nie byłem.
Szkoda że Carrefour wycofał się z Chrzanowa, a były dwa takie sklepy.
Cały czas wychodzę z założenia że hipermarkety, supermarkety - sklepy i targowiska mogą się uzupełniać i tak też mogłoby być w naszym powiecie. Potrzeba tylko żeby władza stosowała "fair" zagrywki, i tak sklepy wielko-powierzchniowe nie powinny się znajdować w centrum miasta czy na osiedlach jak np. Real w Mysłowicach jeździ ich linia autobusowa-darmowa i dowozi ludzi.
Jeżeli w Chrzanowie jest koncepcja architekta miasta co do kolorów i wielkości budynków to należy się tego trzymać a nie stawiać np. "stodołę" na os. Północ.
ice man
graphgraph

O:Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie 4 mies., 3 tygodni(e) temu Oklaski: 8
asusrp6 napisał:
Międzi TiP a Bierdonką był jeszcze Plus czy coś...
Egzek-JKD
graphgraph

O:Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie 4 mies., 3 tygodni(e) temu Oklaski: 23
Egzek-JKD napisał:
asusrp6 napisał:
Między TiP a Biedronką był jeszcze Plus czy coś...

to o czym mówisz było na ul. Świętokrzyskiej najpierw Plus Dyskont potem Biedronka, natomiast na ul. Trzebińskiej najpierw było AGD RTV "Apogeum" potem TiP a następnie Biedronka

Powiedzcie jak myślicie co dalej z naszym chrzanowskim (jak to znajomi określają) "bajzlem" targowym, myślicie że wreszcie się znajdzie taki co zrobi z tym porządek? Stawiacie na jeden duży targ/bazar, czy kilka małych. Może takie duże targowisko raz w tygodniu (na przykładzie Krzeszowic, Wolbromia) jest dobrym rozwiązaniem? A może tak jak w Jaworznie na os. Gigant małe zgrabne i miłe dla oka targowisko? A może i jedno i drugie? Tylko gdzie i jak?
ADAMUS
graphgraph
uratować od zagłady linię kolejową Trzebinia-Wadowice www.linia103.glt.pl/

ADAMUS napisał:

Powiedzcie jak myślicie co dalej z naszym chrzanowskim (jak to znajomi określają) "bajzlem" targowym, myślicie że wreszcie się znajdzie taki co zrobi z tym porządek? Stawiacie na jeden duży targ/bazar, czy kilka małych. Może takie duże targowisko raz w tygodniu (na przykładzie Krzeszowic, Wolbromia) jest dobrym rozwiązaniem? A może tak jak w Jaworznie na os. Gigant małe zgrabne i miłe dla oka targowisko? A może i jedno i drugie? Tylko gdzie i jak?[/quote]

Ja stawiała bym na jedno duże, podzielone na odpowiednie sekcje. Nie widzę jednak specjalnie w obrębie miasta na tyle dużego placu, aby móc go do tego celu wykorzystać. Obawiam się, że gdyby był nawet jakiś wolny plac, to miasto i tak wolało by sprzedać go pod kolejny supermarket. Więc o czym tu dyskutować...
ann_alice
graphgraph

O:Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie 4 mies., 3 tygodni(e) temu Oklaski: 1
a ja lubie supermarkety czasami jak robie zakupy to jade do kazdego po kolei bo w kazdym maja jakies swoje fajne produkty a w jednym sklepie nie dostane tego czego chce .

bardzo lubie czwartkowy targ bo jest tanio.

natomiast targ na kusocinskiego to porazka, drogo i nieuprzejmie.
lady gaga
graphgraph

a ja nie trawie super i hipermarketów...ponieważ mam słabą wolę zakupową i zamiast wydać 50 zetków wydaje 100 - 150 a w koszyku przysłowiowa "pucha" i jaki morał ?

ja mam mniej w portfelu i polski handlarz nie zarobił...czyli strata
shakall
graphgraph

O:Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie 4 mies., 2 tygodni(e) temu Oklaski: 12
a co sądzicie o Galeri pana Głowacza na 3-maja w Chrzanowie? Wypał czy niewypał? Ceny?

Targ myślę że jest potrzebny ale lepiej zorganizowany, nawet lepszy raz w tygodniu bo ceny niższe mają niż Ci przy Hali Sportowej na ul.Kusocińskiego w dodatku wygląd wręcz odstrasza.
Jestem stałym przeciwnikiem tego fatalnego namiotu na dworcu byłego PKSu, fatalnie to wygląda.
ice man
graphgraph

O:Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie 4 mies., 2 tygodni(e) temu Oklaski: 1
co do tej gaaleri na 3 maja to nigdy tam nie bylam i sie nie wybieram. totalny niewypal
lady gaga
graphgraph

O:Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie 4 mies., 2 tygodni(e) temu Oklaski: 5
Na 3 maja byłem raz generalnie z ciekawości przechodząc obok. Mz tak jak i lady gaga napisała totalna pomyłka.
drHouse
graphgraph

Do góryStrona: 123
Moderatorzy: Krolewicz

Powiat Chrzanowski: Chrzanów, Trzebinia, Libiąż, Alwernia, Babice, Bolęcin, Czyżówka, Dulowa, Karniowice, Lgota, Młoszowa, Myślachowice, Piła Kościelecka, Płoki, Psary, Balin, Luszowice, Płaza, Pogorzyce, Źrebce, Brodła, Grojec, Kwaczała, Mirów, Nieporaz, Okleśna, Podłęże, Poręba Żegoty, Regulice, Źródła, Babice, Jankowice, Mętków, Olszyny, Rozkochów, Wygiełzów, Zagórze, Gromiec, Żarki
Wydawca serwisu nie ponosi odpowiedzialności za treści przekazywane i publikowane przez Użytkowników. Treści zamieszczane przez Użytkowników nie są poglądami i opiniami twórców Serwisu. Użytkownik zamieszczający treści niezgodne z prawem może ponieść za nie odpowiedzialność karną oraz cywilną.
Wydawca serwisu - informacje i kontakt
.