|
Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie 4 mies., 3 tygodni(e) temu
|
Oklaski: 23
|
Temat który każdy z was przerabia niemal codziennie,
nieraz Chrzanów nazywało się przyszłym zagłębiem marketowym, a w Trzebini narzekano na zbyt małą ilość sklepów/marketów, w Libiążu po otwarciu "muszkieterów", biedronki, lidla nastała mała cisza, czyżby rynek się nasycił? (o Alwerni i Babicach nie mam zdania, praktycznie tam nie bywam ale głos miło widziany w tej sprawie  )
Przechadzając się ostatnio po chrzanowskim centrum handlowym Max kuł w oczy brak klientów, co prawda był to zwykły dzień tygodnia, zaś w tesco pełno ludzi i kolejki przy kasach. Czy poszukując jakiś towarów w naszym mieście natrafiliście na nie bez problemów?
Może jednak temat budowy między Chrzanowem a Trzebinią hipermarketu jest nadal aktualny, a może przydałby się jakiś typowo budowlany market?
Czy budowa marketów na osiedlach to dobry pomysł?
Co z miejskimi targowiskami/bazarami czy przy odpowiednim ich "oprawieniu" i zadbaniu mogą nadal cieszyć się powodzeniem, czy stawiać tylko na galerie handlowe?
|
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2010/04/16 11:23 Przez ADAMUS.
|
|
|
O:Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie 4 mies., 3 tygodni(e) temu
|
Oklaski: 5
|
|
Mi brakuje marketu budowlanego na naszym terenie. No ale ja lubię majsterkować, a nie każdy musi to lubieć, więc rozumiem też opinie tych którzy zaraz odpowiedzą, że po co nam kolejny hipermarket.
|
|
|
|
|
|
|
|
Oklaski: 12
|
|
dość w Chrzanowie jest biedronek wg. mnie za dużo
lepszy był Plus Dyskont ale oni zwinęli interes
może jaki Aldi? albo Kaufland
fajna też jest Alma, choć my mamy Piotra i Pawła
myślę że przydałby się hipermarket ale gdzieś na obrzeżach
|
|
|
|
|
|
|
|
Oklaski: 4
|
|
"Plus" był najlepszy..no ale cóż ..co do super i hiper marketów .. to niech sobie dadzą spokój ... za dużo tego u nas jest ...ja zaopatruje się głównie w Lidlu i dobrze jest ...
|
|
|
|
|
|
|
|
Oklaski: 8
|
a pamiętacie pierwszy market w Chrzanowie? to był chyba TiP na Trzebińskiej? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pamiętam i to dobrze, żona zaczęła tam pracę :)Potem TiP przejęła Biedronka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PaUla napisał:
a pamiętacie pierwszy market w Chrzanowie? to był chyba TiP na Trzebińskiej? 
Wszyscy TiP (Tanio i Przyjemnie?) na pewno pamiętają, to był pierwszy w Chrzanowie taki duży supermarket (a przed nim w tym budynku było Apogeum? pralki lodówki tv itd.) pamiętam że produkty TiP można było długo jeszcze kupować w mysłowickim Real-u nie wiem czy dziś też tak jest dawno tam nie byłem.
Szkoda że Carrefour wycofał się z Chrzanowa, a były dwa takie sklepy.
Cały czas wychodzę z założenia że hipermarkety, supermarkety - sklepy i targowiska mogą się uzupełniać i tak też mogłoby być w naszym powiecie. Potrzeba tylko żeby władza stosowała "fair" zagrywki, i tak sklepy wielko-powierzchniowe nie powinny się znajdować w centrum miasta czy na osiedlach jak np. Real w Mysłowicach jeździ ich linia autobusowa-darmowa i dowozi ludzi.
Jeżeli w Chrzanowie jest koncepcja architekta miasta co do kolorów i wielkości budynków to należy się tego trzymać a nie stawiać np. "stodołę" na os. Północ.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asusrp6 napisał:
Międzi TiP a Bierdonką był jeszcze Plus czy coś...
|
|
|
|
|
|
|
|
Oklaski: 23
|
Egzek-JKD napisał:
asusrp6 napisał:
Między TiP a Biedronką był jeszcze Plus czy coś...
to o czym mówisz było na ul. Świętokrzyskiej najpierw Plus Dyskont potem Biedronka, natomiast na ul. Trzebińskiej najpierw było AGD RTV "Apogeum" potem TiP a następnie Biedronka
Powiedzcie jak myślicie co dalej z naszym chrzanowskim (jak to znajomi określają) "bajzlem" targowym, myślicie że wreszcie się znajdzie taki co zrobi z tym porządek? Stawiacie na jeden duży targ/bazar, czy kilka małych. Może takie duże targowisko raz w tygodniu (na przykładzie Krzeszowic, Wolbromia) jest dobrym rozwiązaniem? A może tak jak w Jaworznie na os. Gigant małe zgrabne i miłe dla oka targowisko? A może i jedno i drugie?  Tylko gdzie i jak?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ADAMUS napisał:
Powiedzcie jak myślicie co dalej z naszym chrzanowskim (jak to znajomi określają) "bajzlem" targowym, myślicie że wreszcie się znajdzie taki co zrobi z tym porządek? Stawiacie na jeden duży targ/bazar, czy kilka małych. Może takie duże targowisko raz w tygodniu (na przykładzie Krzeszowic, Wolbromia) jest dobrym rozwiązaniem? A może tak jak w Jaworznie na os. Gigant małe zgrabne i miłe dla oka targowisko? A może i jedno i drugie?  Tylko gdzie i jak?[/quote]
Ja stawiała bym na jedno duże, podzielone na odpowiednie sekcje. Nie widzę jednak specjalnie w obrębie miasta na tyle dużego placu, aby móc go do tego celu wykorzystać. Obawiam się, że gdyby był nawet jakiś wolny plac, to miasto i tak wolało by sprzedać go pod kolejny supermarket. Więc o czym tu dyskutować...
|
|
|
|
|
|
|
|
Oklaski: 1
|
a ja lubie supermarkety  czasami jak robie zakupy to jade do kazdego po kolei bo w kazdym maja jakies swoje fajne produkty a w jednym sklepie nie dostane tego czego chce .
bardzo lubie czwartkowy targ bo jest tanio.
natomiast targ na kusocinskiego to porazka, drogo i nieuprzejmie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
a ja nie trawie super i hipermarketów...ponieważ mam słabą wolę zakupową  i zamiast wydać 50 zetków wydaje 100 - 150 a w koszyku przysłowiowa "pucha" i jaki morał ?
ja mam mniej w portfelu i polski handlarz nie zarobił...czyli strata 
|
|
|
|
|
|
|
O:Markety super/hiper, Sklepy, Targowiska w powiecie 4 mies., 2 tygodni(e) temu
|
|
|
a co sądzicie o Galeri pana Głowacza na 3-maja w Chrzanowie? Wypał czy niewypał? Ceny?
Targ myślę że jest potrzebny ale lepiej zorganizowany, nawet lepszy raz w tygodniu bo ceny niższe mają niż Ci przy Hali Sportowej na ul.Kusocińskiego w dodatku wygląd wręcz odstrasza.
Jestem stałym przeciwnikiem tego fatalnego namiotu na dworcu byłego PKSu, fatalnie to wygląda.
|
|
|
|
|
|
|
|
Oklaski: 1
|
|
co do tej gaaleri na 3 maja to nigdy tam nie bylam i sie nie wybieram. totalny niewypal
|
|
|
|
|
|
|
|
Oklaski: 5
|
|
Na 3 maja byłem raz generalnie z ciekawości przechodząc obok. Mz tak jak i lady gaga napisała totalna pomyłka.
|
|
|
|
|
|
|